2012. július 1., vasárnap

Mini málnás túrótorta.




Ma igazán rekkenő meleg köszöntött ránk, így aztán a sütő bekapcsolásáról szó sem lehetett. Viszont teljes erőbedobással érik a málna, tehát mindenképpen valami finom desszertet szerettem volna készíteni belőle. Végül erre a sütés nélküli, (nevezzük tortácskának) finomságra esett a választásom. Az összeállítása pikk-pakk megvan, utána már csak a hűtőben kell tálalás előtt egy-két órácskát eltöltenie.  Végül pedig a jól lehűtött túrókrémet, és a kissé pikáns málnapépet bizony nagyon jólesett elfogyasztani ebben a hőségben. Ízlés szerint pedig bármilyen gyümölccsel készíthetjük.






Hozzávalók 4 nagyobb szuflé formához:

25 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 dl tej
1 dl tejszín
18 g zselatin (por)
 málna

Málnapép hozzávalói:

20 dk málna
cukor
vaníliás cukor






Olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A tejet, és a tejszínt öntsük egy edénybe, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és keverjük simára, csomómentesre. Ezután keverjük hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot.

Tegyük egy tálba a túrót, adjuk hozzá a kissé lehűtött vajat, a cukros-zselatinos tejet, a reszelt citromhéjat, majd botmixerrel pépesítsük, hogy teljesen sima állagú legyen.


A szuflé formákat béleljük ki folpack fóliával, majd mindegyiknek rakjuk ki az alját málnaszemekkel.
Ezután óvatosan kanalazzuk rá a túrós krémet, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A maradék málnát tegyük fel főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, majd kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Végül hűtsük le teljesen.

Tálalás előtt a megdermedt tortát fordítsuk rá egy tányérra, majd óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és kanalazzuk köré a málnapépet.


18 megjegyzés:

  1. De cuki tortácskák! Látom, te sem kapcsoltad be a sütődet. Ilyenkor nem szabad, még melegebbet csinál a lakásban. De ezek a torták! Nagyon édesek! És főleg, hogy málnával működik! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti köszönöm!! Sajnos a folpacknak köszönhetően nem lettek valami szépek, inkább rusztikusak, viszont nagyon finomak. Az eredeti receptben eperrel készült, de mivel az már leért, így gondoltam kipróbálom málnával, és szerencsére működött.:)

      Törlés
  2. Kedves Gizi!

    Rengeteg receptedet elkészitettem már...és mindig nézem a blogodat, mi újdonság is van nálad. Köszönöm neked a recepteket, még nem csalódtam. Mai alkotásom tóled az epres túrótortas eper nélkül.:-))) Átkreáltam banánosra.:-)
    Engedelmeddel felraktam a blogodra a képedet, de csak azért, hogy ha valaki engem olvas, akkor a képre kattintva már nálad is lehessen.:-))

    Szép estét kivánok neked.:-)

    http://batorbabobi.blogspot.hu/2012/07/bananos-turotorta.html

    De itt is zsoktalak reklámozni, ha nem baj!:-)
    http://batorba.blogspot.hu/

    Csak azért rakom ide a linkjeimet, hogy ellenörizhess.:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves "batorba"!

      Nagyon köszönöm, ezeket a kedves szavakat, és már ezért is érdemes volt belekezdenem a blogírásba. Nagyon örülök, hogy rendszeresen meglátogatsz, és hogy nem okoznak csalódást a receptjeim. Nagyon jó ötlet volt, az epret banánra cserélni, biztosan úgy is nagyon finom lehetett a torta.
      Köszönöm, hogy belinkelted a blogjaidat, és azt is hogy reklámozod a blogomat!!!!
      Megyek és be is nézek hozzád, de az ellenőrzés azért távol álljon tőlem.

      Továbbra is szeretettel várlak, jó nézelődést, és sütést-főzést kívánok!!!

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Mónika sajnos már elfogyott, de Neked szívesen elkészítem újra.:)

      Törlés
  4. Igazán fotogén kis süti... szinte leugrik a képről!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!!:) Igaz lehetett volna kicsit szebb, sajnos a fólia miatt kicsit rusztikusra sikerült.

      Törlés
  5. Túrós, málnás... jöhet jöhet :)

    VálaszTörlés
  6. Gizike, sajnalom hogy csak most vettem alkalmat benezni hozzad miotat fel tettem a ricotta csiga receptet amit toled vettem...nagyon sikeres lett, es masodszor ujra sutottem megint tegnap (Vasarnap)...koszonom az inszpiraciokat toled!

    Fantasztikus kreacio ezek kis mini turotortak, es milyen gyonyoruen mutatos a malnaval persze az isteni finom natural malna szosszal. En csinaltam ilyesmifelet a malna, es a szosszal, de csokolade szufle tortaval. Szerintem a feher turotorta mutatossabb! Imadom, ezt is!
    Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth nagyon örülök, hogy Neked is ennyire ízlik a ricottás csiga. Nálunk is nagy sikere volt, és szeretném itt is megköszönni a kedves szavakat, melyeket a blogomról írtál.

      Csokoládé szufléval is valami mennyei finom lehetett a málna szósz, jó ötletet adtál, köszönet érte. Reggel készülök leszedni a málnát és így már meg is van mit készítek belőle.
      Itt olyan őrült kánikula van, hogy szinte semmihez nincs kedvem.:( Puszillak

      Törlés
  7. Nagyon finom lehet annyira guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm!!! Egyszerű, és valóban nagyon finom. Ebben a melegben nem mertem bekapcsolni a sütőt, így kézült ez a finomság.

      Törlés
  8. Csodálatosan néz ki! Te mindig ilyen szépséges finomságokat hozol... Jaj, de jól esne most egy ilyet falatozni... ;-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta! Nekem éppen a rusztikussága tetszik nagyon:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Böbe köszönöm!!! Rusztikusnak bizony elég rusztikus, na és persze nagyon finom is. Legközelebb megpróbálom alufóliával kibélelni a formát, hátha akkor simább lesz a felülete.:)

      Törlés