2009. december 26., szombat

Karácsonyi menükártya, vagyis ezt mind megettük!!


Most így az ünnepi túlevések vége felé szeretnék egy kis ízelítőt mutatni abból, hogy nálunk mi volt a menü. Lehet még valaki kedvet kap hozzá, és szilveszterre elkészíti. Én már lassan rá gondolni sem tudok az evésre, és kizárólag csak gyümölcsre vágyom.

24.-én természetesen a hal volt a középpontba. Hagyományos halászlét már évek óta nem főzök, inkább a rántott és sült változatot készítem. Az ebéd természetesen rántott ponty volt, hagymás tört krumplival. Vacsorára előételként kaviárt szolgáltam fel, kis kenyérfalatkákon, és egyértelműen finom édes pezsgőt ittunk hozzá. Ezt minden évben borleves követi habgaluskával. Ezután pedig a fűszeres sült lazac következett krumplipürével és párolt karfiollal, végül pedig rozmaringos lazac volt tejszínes szószban, szintén krumplipürével. Vacsora után pedig a beszélgetés közben finom puncsot iszogattunk.

Borleves habgaluskával:



25.-én finom húslevest főztem, tele főtt hússal, zöldségekkel és tormával tálaltam.
Szerettem volna idén egész pulykát sütni, de sajnos akkora példányokat árultak, hogy akár az üdvhadsereget is meghívhattam volna ebédre, így maradtak a combok, amik szintén méretes darabok voltak, így kétféleképpen sütöttem meg. Az egyiket finoman befűszereztem, fokhagymával megtűzdeltem, és fehérbort aláöntve pároltam, majd sütöttem szép pirosra. A másikat aszalt gyümölcsökkel együtt, rozé borban pároltam, majd mézzel meglocsolva sütöttem szép pirosra. Mindkettőt krumplipürével tálaltam, és készítettem még párolt káposztát is hozzá.



Végül egy kis ízelítő a finom süteményekből is. Volt mézes puszedli, kinyomós keksz, zserbógolyó, fatörzs, bejgli, kókusz szelet, kókuszos habcsók, és az elmaradhatatlan csokoládétorta.
Most már csak azon kell elgondolkodnom, hogyan fogom a felszedett kilóimat letornázni. Viszont minden olyan finom volt hogy nem tudtam ellen állni egyiknek sem.






2 megjegyzés:

  1. Jesszusom, tényleg rengeteget főztél és finomakat....Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  2. trinity!
    Köszönöm!!! Nem éheztünk az biztos, sőt....Most jön a fogyókúra.:)

    VálaszTörlés