2009. december 11., péntek

Bolognai spagetti.






Ma olyan ebédet szerettem volna főzni, melyet rövid idő alatt csak összeállítok, majd irány a sütő, és a tálalásig már szinte nincs is több gondom vele. Így jött aztán az ötlet, hogy legyen bolognai spagetti. Mivel időm kevés volt, így a szószt most nem saját magam készítettem, (nyáron friss paradicsomból készült szósz a legfinomabb) hanem készen vásárolt Knorr "Bolognai spagetti" alapból hoztam össze. A darált hús mellett került még bele gomba is, majd az elkészített alappal együtt kevertem össze a kifőtt tésztával. Ezután tepsibe öntöttem, majd irány a sütő. Sütési idő felénél még megszórtam reszelt sajttal, majd készre sütöttem.







 Hozzávalók:

50 dkg darált hús
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk pirospaprika
2 dl víz
2 ek olaj
1 cs spagetti tészta
10 dkg reszelt sajt
 


A gombát vágjuk fel ízlés szerint. (én vékonyan felcsíkoztam) A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a darált húst, és pároljuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a felszeletelt gombát is.
Amikor már a gomba kicsit összeesett, és levet engedett, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, majd öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még teljesen elfő alóla a lé.







 Hozzávalók a szószhoz:

1 cs Knorr "Bolognai spagetti" alap
2 dl ketchup
3 dl víz
csipet cukor
1 mk oregánó
1 mk bazsalikom


A spagetti alapot keverjük simára a langyos vízzel, a ketchup-al, csipet cukorral, és ízlés szerint oregánóval, és bazsalikommal.

Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és állandó kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

Ezután öntsük hozzá az előzőleg készre főzött gombás húshoz, és keverjük alaposan össze, majd főzzük még pár percig.






A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután keverjük össze a húsos szósszal, majd öntsük bele egy tepsibe. 

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ezután szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd süssük még pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálaláskor ízlés szerint még ketchupot kínálhatunk hozzá.

2 megjegyzés: