2009. október 21., szerda

Diós szilvakrémleves


Egy könnyed kis gyümölcs levesre vágytam ma, így került a kezembe ez a recept. Igaz már nem lehet friss szilvát kapni, (legalábbis erre felénk), ezért befőttből készítettem el. Ez viszont semmit nem rontott rajta, sőt lehet így még finomabb is lett. Először kicsit óckodtam hogy dióval milyen is lesz, de gondoltam próba szerencse, mivel minden hozzávalót szeretek rossz nem lehet. És valóban a dió nagyon jót tett neki, egy különlegesen finom ízt adott a különben is selymes levesnek.

50 dk szilva(lehet befőtt is)
1 dl tejszín
2-3 ek darált dió
cukor v. méz
1 cs vaníliás cukor
szegfűszeg
reszelt narancs héj
1/2 cs vaníliás puding por
víz

A szilvát kimagozni és egy edénybe tenni. Felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje. Beletenni az ízlés szerinti mennyiségű cukrot (v. mézet), a szegfűszeget, a narancs héjat és puhára főzni. Ha már megpuhult a szilva, akkor össze turmixolni, majd vissza tenni a tűzre.
A tejszínt a puding porral simára keverni, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Jól kiforralni, majd hozzá adni a darált diót és így is jól kiforralni, 1-2 percig még együtt főzni.
Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható!!

8 megjegyzés:

  1. Szia:) csodás délutánt kívánok...

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Éppen most gondoltam rád!!! Neked is csodás délutánt.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet. Diós-szilvás, hűha! És gyönyörűen tálalva! :-))

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Köszönöm!!! Tálalok neked is, gyere szívesen látlak.

    VálaszTörlés
  5. Gizi, talán ez az egyetlen étel nálad, amit nem kívántam meg... Talán azért, mert főztem egyszer diós szárnyaskrémlevest, amit mindenki halálra dicsért a neten, mi meg tologattuk az asztalon egymásnak, még nekem sem ízlett:( Vagy ez más lehet?

    VálaszTörlés
  6. Szia Kata!
    Van úgy hogy nem jön be egy étel pedig mindenki dicséri, én is voltam már így. Ez egy szilvaleves csak diót is tettem bele. Hús nélkül!! Én a szilvás pitére is szórok diót, így ahhoz a töltelék ízhez tudom hasonlítani. Nekem ízlett nagyon, sőt még a férjemnek is(ő elég válogatós ilyen téren).

    VálaszTörlés
  7. Hmmm, ez nagyon finom lehet! A szilva és a dió remek páros!!!

    VálaszTörlés