A napokban kaptam egy szép darab vadmalachúst és azon gondolkodtam, hogy mit is készítsek belőle. Aztán eszembe jutott, hogy egyik kedvencünk a bakonyi sertéstokány, hát miért is ne készülhetne most ebből a szép darab húsból is tokány, és már hozzá is láttam a főzéshez. Mivel malachúsról volt szó, így a főzési idő sem volt hosszabb mintha sertéshúsból készült volna. Az elkészült tokány ízre nagyon finom volt, és a hús vajpuhára főt. Köretnek nokedlit, és bulgurt készítettem hozzá, majd savanyított pepperoni paprikával kínáltam.
Hozzávalók:
70 dkg vadmalachús (pl. karaj, tarja...)
50 dkg gomba
20 dkg füstölt császárszalonna
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3 dl tejföl
1 tk liszt
só (ízlés szerint)
1 tk csípős paprikakrém (Erős Pista)
1 ek pirospaprika
1 tk majoranna
1 tk kakukkfű
1/2 ek zsír
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a húshoz, és keverjük alaposan össze. Ezután főzzük még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és ízesítsünk utána, ha szükséges.
Ameddig a tokány fől, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én pl. a cukrom miatt bulgurt készítettem hozzá, de nokedlivel az igazi. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot, uborkasalátát.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése