2021. május 22., szombat

Bacon alatt sült fűszeres-sajtkrémes csirkemell.

 


A hűtőben volt egy szép darab csirkemellfilé, és egy nagyobb csomag bacon, így már csak azt kellett eldönteni, hogy mi is készüljön ebédre. Mivel nem szerettem volna túlbonyolítani, így a húst egyszerűen megkentem fűszeres sajtkrémmel, majd baconbe tekerve került be a sütőbe. A sajtkrémtől finom szaftos maradt és nem szárat ki a csirkemell, a bacontől pedig pluszban még kapott egy finom ízt. Ameddig a hús a sütőben csücsült, elkészült a krumplipüré és a tejfölös uborkasaláta is......



Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé

18-20 szelet bacon

25 dkg mascarpone (v. natúr krémsajt)

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

kisebb csokor petrezselyemzöld

kisebb csokor snidling

3-4 ek zsír (kacsa v. sertés)


A csirkemellfilét vágjuk fel vékonyabb szeletekre, majd tenyérrel kicsit lapogassuk el, ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. (Én először levettem a kis lebenyeg részét, majd ketté vágtam a csirkemellet.)

A mascarponéhoz (v. natúr krémsajthoz) adjuk  hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és a snidlinget, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.

Ezután kanalazzuk rá a csirkemell szeletekre, egyenletesen kenjük el, majd a megkent húst tekerjük fel.



Vágjunk le egy nagyobb folpack fóliát, majd helyezzünk rá 3-4 szelet bacont úgy, hogy fedjék egymást.

Ezután helyezzük rá a csirkemelltekercset, majd a fólia segítségével tekerjük fel.

A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük egymás mellé a baconbe tekert húst. (Én kacsazsírt tettem alá.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem.)

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, de jól illik hozzá pl. a gombás rizs, a rizi-bizi, vagy éppen a hagymás tört krumpli is.



Tálalás előtt helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemelltekercset, kanalazzuk mellé a köretet, és ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, és hogy milyen finom, azt el tudom képzelni 😊. További kellemes hétvégét, és jó sütést-főzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin, nagyon köszönöm. Én is szép hétvégét kívánok Nektek. Sokszor olyan nehéz eldönteni mi is kerüljön az asztalra... nagyon finom volt.

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom ebédetek volt imádom a tejfölös uborkát is! A gyerekeim és családjuk szeretik a csirkemellet általában őzgerincbe szoktam elkészíteni de ez talán még egyszerűbb is elkészíteni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, nagyon köszönöm! Őzgerincbe készítve is nagyon finom, én is szoktam úgy is csinálni. :)

      Törlés