2021. február 27., szombat

Farkassügér zöldségekkel és naranccsal.

 


Ezt az egyszerű hétvégi ebédet a halat kedvelőknek csakis ajánlani tudom. A farkassügér ízletes, fehér húsú hal, így a fűszerezését sem bonyolítottam túl, elég volt rá a só, a színes őrölt bors, és a citruslé. A köret is nagyon egyszerű volt mellé, némi vegyes zöldség, és pár narancskarika, melyekkel együtt került be a sütőbe, és jól illenek a halhoz. A farkassügért pedig megint csak kedves barátomnak Frane Palekának köszönhetem, aki Horvátországban a Cromaris-nál dolgozik, mely a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű tengeri Farkassügért, és tengeri Aranydurbincsot forgalmazza.

 

Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni. 



Hozzávalók:

1 nagyobb tengeri farkassügér

Family Frost vegyes zöldségkeverék (ízlés szerint)

1 nagyobb narancs

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1/2 citrom leve

1/2 narancs leve

2 ek olívaolaj



 A hal bőrét csorgassuk meg a citromlével, a belsejét pedig a narancslével, majd ízlés szerint kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

A vegyes zöldségkeveréket, enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le. A narancsot szeleteljük fel. (ízlés szerint tehetünk mellé több zöldséget és narancsot is)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd ültessük rá a befűszerezett halat, tegyük mellé a roppanósra főzött zöldségeket, melyet enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tegyük mellé a felszeletelt narancsot is.

Ezután a zöldségeket, és a halat locsoljuk meg az olajjal mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)



Tálalás előtt helyezzük tányérra a halat, kanalazzuk mellé a zöldségeket, helyezzük a tányérra a narancs szeleteket, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ez a hal is biztos ízlett volna nekünk is 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is ízlett volna Nektek is. A hal fehér húsa nagyon finom, és nem is gondoltam volna, hogy a narancs ilyen jól illik hozzá. :)

      Törlés