2021. február 3., szerda

Bruschetta citromos-pácolt tengeri halfilével.

 


Bruschettát nyáron szeretek készíteni a friss, nap érlelte paradicsom felhasználásával, de mivel volt két doboz pácolt tengeri halfilé a hűtőben, melyet kedves barátomnak Frane Palekának köszönhetek,  így tegnap egy egyszerű, könnyed vacsora készült. Igaz nem nap érlelt, de azért finom paradicsommal. A paradicsom mellett került hozzá még piros kaliforniai paprika is... majd a saját sütésű Hokkaido kenyeremet (kenyér recept itt található) szeleteltem vékonyra és pirítottam meg, és arra halmoztam rá az ízesített paradicsomot, majd a citromos lében pácolt tengeri halfilét. A végeredmény pedig nagyon finom volt.


A horvátországi  Cromaris a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű friss tengeri Farkassügért, és tengeri Aranydurbincsot forgalmazza, már füstölt, és pácolt változatban is.

Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.  




Hozzávalók:

2 db citromos lében pácolt tengeri halfilé

3 db paradicsom

1/2 piros kaliforniai paprika

csipet só

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 tk citromlé

1 ek olívaolaj

4 szelet szendvicskenyér



 

A vékony kenyérszeleteket tegyük egy tepsire, majd a sütőben pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (Én a saját sütésű Hokkaido kenyeremet szeleteltem vékonyra, majd a melegszendvics sütőben sütöttem pirosra, ropogósra.)

A halfilét vegyük ki az pácléből és hagyjuk lecsepegni.

Az egyik dobozban lévő páclevet öntsük egy tálkába, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat, csipet sót, és ízlés szerint őrölt színes borsot, majd keverjük alaposan össze.

A paradicsomot és a kaliforniai paprikát vágjuk fel kisebb kockákra, majd öntsük rá az ízesített páclevet, és óvatosan forgassuk össze. Ezután hagyjuk kb. fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.  




Tálalás előtt kanalazzuk a pirított kenyérszeletekre a paradicsomot, majd helyezzük rá a halfilét, szórjuk meg ízlés szerint őrölt színes borssal, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Finom vacsorátok volt! Már máskor is megcsodáltam a sok szép halat, amit Horvátországból kaptál! 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, és úgy örülök a sok, szép halnak amit időről, időre küldenek Horvátországból, és ez nagyon megtisztelő is számomra. :) Bevallom ennyi halat, mint az utóbbi időben, még soha nem ettünk. A mostani küldeményben pedig volt finom füstöl, és pácolt hal is.... ez a citromos jól illett a bruschettához. Itthon a METRO-ba már meg is lehet vásárolni.

      Törlés