2019. augusztus 31., szombat

Paradicsomos penne.




A paradicsombokrok csak úgy roskadoznak a sok, érett paradicsomtól, így ugyan nem terveztem, de végül befőzés lett a vége. A friss, jó sűrű paradicsomból pedig rögtön készült is egy fűszeres paradicsomszósz, melyhez már csak a tésztát kellett kifőzni.... majd összekeverni, és füstölt sajttal megszórva elfogyasztani. Az egész nem tartott bő fél óránál tovább, és igaz húst nem tartalmaz (így a férfinép biztosan nem kér majd belőle :) ) mégis igazán laktató fogás.
 





Hozzávalók:

15 dkg penne (v. ízlés szerinti tészta)
2,5 dl sűrített paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
2 csipet oreganó
1 db vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
csipet só
1 tk cukor
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 ek mascarpone
2 ek olívaolaj






A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. 

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot, pár pillanat múlva öntsük fel a sűrített paradicsommal, majd szórjuk meg egy csipet sóval, a cukorral, ízlés szerint őrölt színes borssal, és oreganóval. (ha nincs friss bazsalikom, akkor szárítottat is adhatunk hozzá)

Ezután kisebb hőfokon, többször megkeverve főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel pépesítsük vagy turmixoljuk le.

Közben a tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, adjuk hozzá a paradicsomszószhoz, és keverjük alaposan össze. 

Az elkészült paradicsomos tésztát szórjuk meg ízlés szerint füstölt sajttal, majd rögtön tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése