2019. augusztus 25., vasárnap

Nektarinos túrótorta.




Hétvége lévén, és a meleget kicselezve, reggel korán kevertem-kavartam, és már ki is sült ez az egyszerű túrótorta, melybe most éppen feldarabolt nektarin is került. Ízlés szerint másfajta gyümölccsel is megsüthetjük, sőt gyümölcs nélkül is, de szerintem kár lenne kihagyni.....






 Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

20 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1,5 tk sütőpor
0,5 dl étolaj
3 db tojás (nagy)
15 dkg tejföl
40 dkg túró
1 citrom reszelt héja
csipet só
2-3 db nektarin





A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra, és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához, és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.

Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön. (Én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem)





A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés: