A kertben termet cukkini és a patiszon utolsó darabjaival készült ez az igen egyszerű, ám annál finomabb ebéd. A csirkemellel összekeverve, sütés előtt nyakon öntve a fűszeres tejföllel került be a sütőbe, majd kb. egy óra múlva már tálalhattam is. Közben köretnek rizst készítettem mellé, mely a végén majdnem feleslegesnek bizonyult, mert az elkészült cukkinis-patiszonos szaftos csirkemell csak úgy magában is nagyon finom, és laktató volt.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
30 dkg zsenge cukkini
30 dkg zsenge patiszon (csillagtök)
3 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikom
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb csokor snidling
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
5 dkg vaj
A csirkemellfilét vágjuk fel kb. fél centis csíkokra, majd sózzuk, szórjuk meg színes borssal, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
A cukkinit és a patiszont ízlés szerint kockázzuk fel, enyhén sózzuk, és szintén hagyjuk egy kicsit állni, majd öntsük le róla vizet. (a sótól levet enged, ezt mindenképpen öntsük le)
Ezután alaposan keverjük össze a befűszerezett csirkemellet a cukkinivel, és a patiszonnal.
Egy tepsit, vagy sütőformát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos-zöldséges keveréket.
A bazsalikomot, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk a tejfölhöz. A zúzott fokhagymát szintén adjuk hozzá, majd enyhén sózzuk meg, és keverjük alaposan össze.
Ezután egyenletesen öntsük rá a tepsiben lévő húsos-zöldséges keverékre, majd szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem hozzá, de csak úgy magában is tálalhatjuk.
Tálaláskor kanalazzuk tányérra az elkészült húsos-zöldséget és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.
1 adag tápanyagtartalma köret nélkül:
Energia: 371 kcal
Fehérje: 35 g
Zsír: 20 g
Szénhidrát: 12 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése