2016. október 6., csütörtök

Egyszerű kolbászos tarhonya.




Egyszerűen, gyorsan, finomat elv alapján készült ez a kolbászos tarhonya. Egyszerűen, mert a hozzávalókat pár perc alatt előtudjuk készíteni és már kezdődhet is a főzés. Gyorsan, mert a tarhonya és a szaftos kolbász is rövid idő alatt elkészül, majd nincs más dolgunk, mint alaposan összeforgatni, és tálalásig melegen tartani. A kb. harminc perc alatt elkészült étel pedig nagyon finom és igencsak laktató. Bedobozolhatjuk, és akár a munkahelyre is magunkkal vihetjük. Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, vagy éppen csemege uborkával kínáljuk.






Hozzávalók a tarhonyához:

3 dl tarhonya
6 dl víz
2 ek olaj
1 mk só


 A tarhonya készítésével kezdjük. 

A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük még teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul. 

Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.





Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:

5 db debreceni (v. ízlés szerint kolbász)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt bors
1 tk ételízesítő
1tk Piros Arany
1 mk pirospaprika
1 dl víz


 A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.


2 megjegyzés: