Elérkeztünk Advent második vasárnapjához, és meggyújtottuk a második gyertyát is az adventi koszorún. Szép lassan behálózza a napjainkat a közelgő karácsonyra való készülődés, az ajándékok beszerzése, a menü összeállítása valamint a hozzávalók beszerzése, de a vasárnap nálunk mégiscsak a pihenésről szól.... Ma pl. sütni is csak egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb mogyorókrémes-csokoládés csigát sütöttem, amely cukormentes, így bátran, de persze nem túlzásba víve ehettem belőle.
Hozzávalók:
1 cs tönkölyös leveles tészta (pl. Tante Fanny)
3-4 ek diabetikus mogyorókrém
kb. 5 dkg étcsokoládé
A leveles tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből.
Ezután csomagoljuk ki, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet, majd reszeljük rá a csokoládét.
Ezután egy éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel kb. 9 hosszú csíkra a tésztát, majd mindegyiket szorosan tekerjük fel.
Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a csigákat, és tegyük legalább egy fél órára hideg helyre. (hosszabb ideig is maradhat hűvös helyen)
Sütés előtt a sütőpapírral együtt tegyük át a csigákat egy tepsire.
Helyezzük be a forró kb. 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a csigákat por eritrittel, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a leveles tészta jó ropogósra sül, és nagyon finom a mogyorókrémes-csokoládés töltelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése