2025. december 7., vasárnap

Mogyorókrémes-csokoládés csiga (cukorbetegeknek)

 


Elérkeztünk Advent második vasárnapjához, és meggyújtottuk a második gyertyát is az adventi koszorún. Szép lassan behálózza a napjainkat a közelgő karácsonyra való készülődés, az ajándékok beszerzése, a menü összeállítása valamint a hozzávalók beszerzése, de a vasárnap nálunk mégiscsak a pihenésről szól.... Ma pl. sütni is csak egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb mogyorókrémes-csokoládés csigát sütöttem, amely cukormentes, így bátran, de persze nem túlzásba víve ehettem belőle. 

 

Mindenkinek kellemes Advent vasárnapot, és meghitt, várakozással teli napokat kívánok!



Hozzávalók:

1 cs tönkölyös leveles tészta (pl. Tante Fanny)

3-4 ek  diabetikus mogyorókrém

kb. 5 dkg étcsokoládé 


 

A leveles tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből.

Ezután csomagoljuk ki, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet, majd reszeljük rá a csokoládét.

Ezután egy éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel  kb. 9 hosszú csíkra a tésztát, majd mindegyiket szorosan tekerjük fel.

Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a csigákat, és tegyük legalább egy fél órára hideg helyre. (hosszabb ideig is maradhat hűvös helyen)

Sütés előtt a sütőpapírral együtt tegyük át a csigákat egy tepsire.

Helyezzük be a forró kb. 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni. 



Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a csigákat por eritrittel, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a leveles tészta jó ropogósra sül, és nagyon finom a mogyorókrémes-csokoládés töltelékkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése