A napokban vettem egy fej kelkáposztát, melyből egy nagyobb cikk megmaradt, és arra várakozott hogy felhasználjam. Mivel már többször készítettem sült fűszeres káposztát, így most itt volt rá az alkalom. Felszeletelés után sóval, színes borssal ízesítettem, majd étolajjal meglocsolva került a sütőbe. Az elkészült káposzta nagyon finom volt, melyet sült hús mellé kínáltam. A külső, sültebb leveleit tálalás előtt eltávolíthatjuk, de én megettem, mert azt is szeretem. Ízlés szerint parmezánnal is megszórhatjuk, vagy a csípős ízek kedvelői csiliporral is ízesíthetik sütés előtt.
Hozzávalók:
1 kisebb kelkáposzta (v. egy nagyobb cikk)
2-3 ek étolaj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A káposzta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjunk félbe, és szeleteljük fel kb. 1 cm-es csíkokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal.
Ezután helyezzük rá a káposztaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és spricceljük le alaposan étolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
A készre sült káposztaszeletek ízlés szerint kínálhatjuk köretként pl. sült és töltött húsok mellé. A külső, kissé megpirult leveleket el is távolíthatjuk, de ízlés szerint el is fogyaszthatjuk. Én mindig megeszem, mert szeretem a kissé sültebb részeit is.
Egyszerű, de nagyszerű és csodásak lettek a fotók róla! :-)
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Finom volt..... :)
Törlés