2020. november 17., kedd

Zöldséges-tojásos galette.

 


Egyszerű, húsmentes ebéd készült, de annak ellenére hogy csak zöldségek és tojás került a tésztára, igencsak laktató. Persze ez olyan "csajos" kaja, mert szerintem a férfiak nem tudják hús nélkül elképzelni az ebédet. 😀 A Tante Fanny kész tésztának köszönhetően pedig, csakis a zöldségek, és a tojás főzésére kellett némi időt fordítani, majd a tésztára pakolni, és irány a sütő.... Az omlósra sült tészta a zöldségekkel, a tojással, és a ráolvadt sajttal pedig nagyon finom volt.




Hozzávalók:

1 cs  Tante Fanny friss omlós quiche tészta 

 40 dkg finom zöldségmix (Family Frost)

3 db keményre főtt tojás

10 dkg reszelt sajt (edami)

3 ek tejföl

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 kicsi tojás a lekenéshez

1 ek szezámmag a szóráshoz



 

A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt, és helyezzük egy tepsire.

A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.

A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.

A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.

Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad. (Én légkeverésnél 160 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre.)



A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! Nálunk is sokszor van hús nélküli ebéd, szerencsére mindketten szeretjük az ilyen fogásokat is. 😀

    VálaszTörlés