2019. június 12., szerda

Spárgás-kapros lepény.




Kihasználva a lehetőséget, hogy még beszerezhető a spárga, így ebédre egy igen egyszerű spárgás-kapros lepényt sütöttem. A készen megvásárolható Tante Fanny pizzatésztának  köszönhetően csakis a kapros-tejfölös sajtkrémet kellett összekeverni..... a spárgát előkészíteni, majd összeállítani a lepényt, és már mehetett is a sütőbe. A sütőből kivéve hagytam pár percet hűlni, mielőtt tálaltam. A tészta a széleknél szép pirosra sült, és az alá rejtett füstölt sajtnak köszönhetően nem száradt ki, és nagyon finom volt. Persze ez elmondható az egész lepényről..... mert melegen is, és hidegen is, egyaránt finom volt.

 




 Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
2 ek tejföl (20%-os)
1 csokor kapor
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
15 dkg füstölt sajt
 





 A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re  rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)





A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése