2018. szeptember 26., szerda

Tejfölös-majonézes tojássaláta.




A tojássaláta elkészítése roppant egyszerű, többféle ízesítéssel, fűszerezéssel kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finomra sikerült. Pár héttel ezelőtt aztán két receptre bukkantam a MindigNő Portálon, és akkor a krémsajtos változatot el is készítettem. (recept a linkre kattintva található) Most pedig sort kerítettem a tejföllel és majonézzel ízesített tojássalátára is. Most sem kellett csalódnom, mert nemcsak egyszerűen, és gyorsan elkészült, de mellette még nagyon finom is volt. Ropogósra sült zsemlével, és paradicsommal remek reggeli kerekedett belőle.





Hozzávalók:

4 db főtt tojás
2-3 ek tejföl (20%-os)
3-4 ek majonéz
2 tk dijoni magos mustár
1 kisebb csokor snidling
só (ízlés szerint)
1 csipet őrölt fehér bors





A snidlinget vágjuk fel apróra. A főt tojásokat vágjuk fel ízlés szerint. (Én nagyobb kockákra vágtam fel.)

A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, hogy a tojás ne nagyon törjön.

Az elkészült tojássalátát ezután tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk hozzá friss teljes kiőrlésű kenyeret, rozskenyeret, péksüteményt, vagy éppen ropogósra sült zsemlét, kétszersültet....
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia: 331 kcal
 
Fehérje: 7 g
 
Zsír: 33 g
 
Szénhidrát: 1 g



2 megjegyzés: