2017. augusztus 22., kedd

Patiszon (csillagtök) baconnel, paradicsommal, és sajttal.




Az idei nyáron is sok termés volt a patiszon (csillagtök) bokron, így készült belőle leves, főzelék, és ez az egyszerű sült változat is. A vékonyra szeletel patiszonra került bacon, paradicsom, és reszelt sajt, majd irány a sütő. Bő fél óra múlva pedig már a tányéron illatozott, szép pirosra sülve. Az egyszerűsége ellenére pedig nemcsak finom, de laktató is volt.





 Hozzávalók:

1 db közepes, zsenge patiszon (csillagtök)
10 dkg szeletelt bacon
3-4 db paradicsom
10 dkg edami sajt
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj
 
 



A patiszont (csillagtököt) vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kb. egy fél órát állni. A paradicsomot szintén szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg egy evőkanálnyi olívaolajjal.

Ezután helyezzük a tepsibe az alaposan lecsepegtetett patiszon szeleteket, majd mindegyikre tegyünk rá egy szelet bacont, 1-2 szelet paradicsomot, őröljünk rá színes borsot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és spricceljük meg a maradék olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, majd bazsalikommal megszórva tálaljuk.

1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 306 kcal

Fehérje: 12 g

Zsír: 23 g

Szénhidrát: 12 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése