2016. december 22., csütörtök

Kókuszos kókuszkrémes torta.




Az idei karácsonyra mindenképpen szerettem volna kókuszos süteményt is sütni, de nem a hagyományos kókuszkockát. Igaz azt is nagyon szeretjük, és eddig minden ünnepre meg is sütöttem, viszont most inkább a torta mellett döntöttem. A tészta is, és a pudingos krém is kókuszos, sőt még kívülről is alaposan megszórtam kókuszreszelékkel. A tetejére díszítésként, na meg az ünnepi hangulat kedvéért, zöld színre festett fenyő került, szintén kókuszreszelékből. Bőven van még idő megsütni, majd az ünnepi ebéd, vagy vacsora megkoronázásaként feltálalni.





Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

6 db tojás (nagy)
12 dkg porcukor
8 dkg liszt (süteményliszt)
4 dkg kókuszreszelék
2 ek forró víz
csipet só
 

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet. Ezután keverjük még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze a masszát. (én a kókuszreszeléket aprítóval megdaráltam, hogy apróbb szemű legyen)

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát úgy, hogy a közepétől kicsit húzzuk a széle felé. (a szélénél magasabban legyen a tészta, akkor nem fog sütés közben felpúposodni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A megsült tésztát hagyjuk pár percig a nyitott ajtajú sütőben, majd vegyük ki, és szintén pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.




Kókuszos krém hozzávalói:

25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs kókuszos pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (én kevergetve hűtöm ki, mert akkor selymesebb lesz a krém)

Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a cukros-vajhoz, majd keverjük jó simára.

A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez. (ha habtejszínt használunk akkor habfixálót vagy zselatint is keverjünk hozzá, hogy a krém ne essen majd össze)

A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel három egyforma lappá, majd töltsük meg a krémmel. Ezután kívülről is vonjuk be a maradék krémmel, szórjuk meg bőségesen kókuszreszelékkel, majd tegyük pár órára a hűtőbe, vagy hűvös helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen.




Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Que rico !! me tomaría un buen trozo una verdadera exquisitez,abrazos y felices fiestas

    VálaszTörlés
  2. Imádom a kókuszt, biztos nagyon fincsi lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) akkor ez a torta éppen Neked való, mert kókusz az van benne bőven. Nagyon finom volt, imádtuk. :)

      Törlés