2016. október 1., szombat

Tejfölös-cukkinis csirkemell.




A kertben termet cukkini és a patiszon utolsó darabjaival készült ez az igen egyszerű, ám annál finomabb ebéd. A csirkemellel összekeverve, sütés előtt nyakon öntve a fűszeres tejföllel került be a sütőbe, majd kb. egy óra múlva már tálalhattam is. Közben köretnek rizst készítettem mellé, mely a végén majdnem feleslegesnek bizonyult, mert az elkészült cukkinis-patiszonos szaftos csirkemell csak úgy magában is nagyon finom, és laktató volt.





 Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
30 dkg zsenge cukkini
30 dkg zsenge patiszon (csillagtök)
3 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikom
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb csokor snidling
őrölt színes bors
5 dkg vaj






A csirkemellfilét  vágjuk fel kb. fél centis csíkokra, majd sózzuk, szórjuk meg színes borssal, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

A cukkinit és a patiszont ízlés szerint kockázzuk fel, enyhén sózzuk, és szintén hagyjuk egy kicsit állni, majd öntsük le róla vizet. (a sótól levet enged, ezt mindenképpen öntsük le)

Ezután alaposan keverjük össze a befűszerezett csirkemellet a cukkinivel, és a patiszonnal.

Egy tepsit, vagy sütőformát kenjük ki a vajjal, majd tegyük bele a húsos-zöldséges keveréket.

A bazsalikomot, és a petrezselyemezöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk a tejfölhöz. A zúzott fokhagymát szintén adjuk hozzá, majd enyhén sózzuk meg, és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen öntsük rá a tepsiben lévő húsos-zöldséges keverékre, majd szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)





Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem hozzá, de csak úgy magában is tálalhatjuk.

Tálaláskor kanalazzuk tányérra az elkészült húsos-zöldséget és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése