2015. március 24., kedd

Lebbencs leves.



 A tavasz beköszöntével megkezdődtek a kerti munkák, így kevesebb időt töltök a konyhában. Persze azért enni kell, és ebéd is készül minden nap, így történt ez ma is. Egy igen egyszerű, és kb. egy óra alatt elkészíthető, laktató lebbencs levest főztem. Mivel lebbencs tészta éppen nem volt kéznél, így elővettem a tésztás dobozt, és az előzőleg gyúrt száraz nagy kocka tésztát pirítottam meg, majd főztem a levesbe. Ebédnél pedig a császárszalonnával, füstölt kolbásszal, és zöldségekkel készült levest nagy megelégedéssel kanalaztuk.






Hozzávalók:

10 dkg császárszalonna
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 mk pirospaprika
1 tk egész kömény
1-1,5 l víz






A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.

Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá)

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése