2013. november 12., kedd

Kávés muffin, valamint a virágos receptverseny és a nyeremény.




Az elmúlt napok nyereményáradatát követve, ma szintén ezzel folytatnám a bejegyzésemet. Még augusztus közepén " Szirmot fazékba, bimbót serpenyőbe" címmel a Rózsakunyhó Alkotóműhely receptpályázatot hirdetett. Mivel bodzavirággal, és levendulával is szívesen készítek süteményeket, így én is beneveztem  több recepttel. A pályázat októberben zárult le, majd nagy örömömre értesítettek hogy a Bodzás-szilvalekváros pite receptem elnyerte a T. Zsűri tetszését, melyet ezúton is szeretnék megköszönni. A nyereményem egy Príma Konyha ajándékcsomag. Az ajándékcsomag  pedig a Príma Konyha magazin idei példányait, valamit egy "A legjobb muffinok" szakácskönyvet tartalmazott. A magazinokat örömmel lapozgatom, és több receptet is bejelöltem, már csak idő kérdése és meg is főzöm szépen, sorban mindet. A könyvből pedig elsőként ezt a finom kávés muffint készítettem el.







Hozzávalók 12 db muffinhoz:

25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
12,5 dkg margarin
1 dl tejszín
1 dl tejföl
0,5 dl kávélikőr 
2 cs 2x1 instant kávépor (v. 2 ek őrölt kávé)
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna


A tojást keverjük habosra a  kristálycukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután keverjük hozzá a puha margarint, a tejfölt, a tejszínt, és a likőrt. (a likőr el is hagyható)

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és az instant kávéval, (v. őrölt kávéval) majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros.....keverékhez. Ezután keverjük alaposan össze.

A muffinsütőt béleljük ki papírkosárkákkal (v. szilikonos formákkal) majd kanalazzuk majdnem tele a masszával a formákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd szedjük ki egy rácsra és hűtsük ki egészen.






Krém hozzávalói:

15 dkg mascarpone
1 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)


A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.






A teljesen kihűlt muffinra kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd szitáljunk rá instant kávéport.

Tálaláskor egy csésze finom kávé mellé kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. De jó, finom lehet nagyon. És ismét egy szuper nyereménycsomag :) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a nyereményedhez! :)
    A muffin nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nahát Gizi! Ilyen csak a mesében van! :) De megérdemled, annyi finomsággal árasztasz el bennünket! Ezek a muffinok is nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  4. Bitang jó vagy Gizi!Szeretettel gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek a gratulációt, a muffint pedig bátram merem ajánlani mert nagyon finom.

    VálaszTörlés