Szeretem a tojássalátát, és már többféle változatban készítettem. Ez pl. egyszerű tojássaláta, melyet pikk-pakk elkészíthetünk, és ízlés szerint reggeli, vagy éppen vacsorára kínálhatjuk. A nyári időszakban azért érdemes csakis annyit készíteni, amennyit egy evésre megeszik a család. Házi kolbásszal, sonkával, paradicsommal...... nagyon finom.
Hozzávalók:
5 db főtt tojás
10 dkg mascarpone
1 ek tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A tojásokat vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgákat.
A fehérjét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
A tojássárgát tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze.
Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze. (a tejfölt két részletben adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)
Ezután óvatosan keverjük össze az előzőleg feldarabolt tojásfehérjével, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor kínálhatjuk pl. reggelire vagy éppen vacsorára, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Ízlés szerint még keverhetünk hozzá apróra vágott snidlinget, vagy éppen lila hagymát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése