A napokban egy szép süllőt kaptam, melynek szép fehér, és nagyon finom a húsa.... mielőtt a sütőbe került citromlevet csorgattam rá, majd befűszerezve pihentettem sütésig. Ezalatt az idő alatt a fűszerek jól átjárták a halhúst. Mielőtt a sütőbe került, még pár szelet becont helyeztem rá, ettől még finomabb ízű lett az elkészült hal. Ízlés szerint készíthetünk mellé köretet is, de én csak egy egyszerű salátával tálaltam..... nagyon finom volt!
Hozzávalók:
1 db süllő
3 szelet bacon
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 tk halak fűszerkeverék
citromlé (ízlés szerint)
5 dkg vaj
A halra kívül-belül facsarjuk rá kb. egy negyed citromnak a levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd azt a részt ahova a hal kerül, kenjük meg a puha vajjal.
Ezután helyezzük rá a befűszerezett halat, majd helyezzük rá a bacon szeleteket.(fogpiszkálóval rögzítsük, hogy sütés közben ne tudjon a bacon lecsúszni a halról)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 30-35 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem)
Ameddig a hal sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, vagy egy finom salátát.
Tálaláskor szedjük le a sült bacont, majd óvatosan fejtsük le a halhúst a gerincről, és úgy kínáljuk. A hal húsa a baconnek, és a fűszereknek köszönhetően nagyon finom, és szaftos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése