2023. január 2., hétfő

Céklás-almás vitaminsaláta.

 


A céklát minden formában szeretem, akár nyersen, vagy ha éppen sütve-főzve van elkészítve. (céklával készült receptek erre a linkre kattintva találhatók) Mivel a téli időszakban sok vitaminra van szükségünk, így nyers céklasalátát is többször készítek, így történt ez most is. A cékla mellett került a salátába még alma, narancs, citromlé, majd tálalás előtt pörkölt dióval szórtam meg, mely remekül illik hozzá. Cukorbetegként én egy kevés eritrittel ízesítettem, de ízlés szerint cukorral is összekeverhetjük a citromlevet.




Hozzávalók:

1 db nagyobb cékla

1 db alma

1 db narancs

1 citrom leve

2 tk eritrit (v. cukor)

1 marék pörkölt dió


A diót tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután ízlés szerint törjük kisebb darabokra. (pörkölés közben rázogassuk, és figyeljünk nehogy megégjen)

A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le. A narancsot pucoljuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra.

A citromlevet keverjük össze ízlés szerint eritrittel vagy cukorral.

Ezután egy tálba keverjük össze a lereszelt almát, céklát, a feldarabolt narancsot, majd öntsük rá az ízesített citromlevet, és szintén keverjük össze, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.


 

Tálalás előtt szedjük tányérba a céklasalátát, majd szórjuk meg a pörkölt dióval, és úgy kínáljuk. A diót csakis előtte szórjuk rá, mert különben elveszti a ropogóságát.


1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 137 kcal

Fehérje: 4 g

Zsír: 6 g

Szénhidrát: 15 g


8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és vitaminban bővelkedő salátát készítettél, és még nagyon guszta is 😊!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Katikám! Napok óta köhögünk, így nagy szükségünk van a vitaminra, és ez a saláta még nagyon finom is.

      Törlés
  2. Ez aztán a finom, vitamindús saláta! A céklát mi is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Ani! Általában főve készítek a céklából salátát, mert a férjem azt szereti, de így nyersen is finom volt.

      Törlés
  3. Játék van nálam. Ha van kedved, gyere!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az invitálást, benézek hozzád.

      Törlés