2021. december 8., szerda

Panettone az olasz karácsonyi kuglóf.

 

 

Olaszországban kifejezetten karácsonyi édességnek számít ez a kuglóf különlegesség, amely itt nálunk is egyre népszerűbb lesz a karácsonyi asztalon. Az ünnepek közeledtével pedig megtalálható az üzletek polcain, és úgy kínálja magát, hogy szinte nem lehet nem megvásárolni. De miért is ne süthetnénk meg mi magunk ezt a finom, olasz kuglófot.... az elkészítése, vagyis a kelesztése igaz elég időigényes, de a végeredmény szerintem mindenért kárpótol bennünket. A speciális formát melyben eredetileg sül a kuglóf, egyszerűen helyettesíthetjük egy sütőpapírral megmagasított tortaformával, és már kezdődhet is a sütés. Eddig én kétféle változatban sütöttem meg, és mivel mindkét recept már szerepel a blogban, így a fotók alatti linkre kattintva bárki elolvashatja, és ha kedvet kap bármelyikhez, már hozzá is foghat a sütéshez.


 
 
 
 
 

2 megjegyzés: