2021. június 28., hétfő

Húsos-szaftos tészta. (maradékmentés)

 


A nagy meleg ellenére a vasárnapi ebédünk sült kacsa volt, melyből maradt bőven, így a mai ebéd a "maradékmentés" jegyében készült. A kacsamellet például szalonnával, hagymával, fűszerekkel és tejföllel jó szaftosan újrasütöttem, majd kifőtt házi metélttésztával tálaltam. Tálalás előtt megszórtam a ropogósra sütött kacsabőrrel és reszelt sajttal, mely állítom nem rontotta el. Természetesen bármilyen maradék sült hússal elkészíthetjük, nem fontos hogy az éppen kacsamell legyen....



Hozzávalók:

 kb. 30 dkg maradék sült kacsamell (v. maradék sült hús)

20 dkg metélt tészta (v. ízlés szerinti tészta)

15 dkg füstölt császárszalonna

1 kisebb vöröshagyma

2 dl tejföl

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 ek dijoni mustár

10 dkg reszelt sajt (pl. trappista, edami, gouda...)

1 ek étolaj



A kacsamellről vegyük le a bőrt, majd csipkedjük kisebb darabokra. A húst tépkedjük nagyobb darabokra. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb darabokra csipkedett kacsabőrt, és süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A maradék zsiradékba tegyük bele a kockákra vágott császárszalonnát, és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

Ezután adjuk hozzá a zsírhoz az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a tépett kacsamellet, és süssük egy-két percig.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd a tejfölt és a mustárt, és melegítsük alaposan össze. Közben ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. 

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük le, adjuk hozzá a szaftos húshoz, és melegítsük össze.



Tálalás előtt szedjük a tésztát tányérba, majd szórjuk meg a ropogós kacsabőrrel, és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, majd úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebédetek lehetett ma és tegnap is! Ügyesen megoldottad a maradékmentést 😊.

    VálaszTörlés