2021. április 1., csütörtök

Zöldsaláta füstölt tengeri Farkassügérrel.

 


Húsvét előtti csütörtökhöz vagyis nagycsütörtökhöz (zöldcsütörtök) érkeztünk, így a mai napon a hagyományok szerint kizárólag zöld zöldségekből, vagy zöldfűszerekből készült ételt lehet fogyasztani. Így gondoltam ma egy egyszerű húsmentes salátát készítek ebédre. A salátába ugyan hús nem, de füstölt hal az került, bizakodva abba, hogy az még belefér..... Az elkészült salátára tálalás előtt, finom füstölt tengeri sügért csipkedtem, mely igazán jól illett hozzá. A farkassügért pedig kedves barátomnak Frane Palekának köszönhetem, aki Horvátországban a Cromaris-nál dolgozik, mely a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű tengeri Farkassügért, és tengeri Aranydurbincsot forgalmazza.

 

Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.  




Hozzávalók:

1 csomag vegyes salátamix

2 db füstölt tengeri Farkassügér filé

1 kisebb üveg olívabogyó


Öntet hozzávalói:

2-3 ek tejföl (v. natur joghurt)

1 ek majonéz

1 tk citromlé

1 ek olívaolaj

1 tk dijoni magos mustár

1-2 ek az olívabogyó levéből

csipet só

őrölt színes bors (ízlés szerint)



 

Az olajbogyót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le. A salátamixet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett olajbogyót, és kézzel forgassuk össze.

A tejfölt, a majonézt, és a dijoni mustárt tegyük egy tálba és keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a citromlevet, csipet sót, ízlés szerint őrölt színes borsot, az olívaolajat, és az olajbogyó levéből 1-2 kanálnyit, majd keverjük alaposan össze.

Tálalás előtt halmozzuk a salátát tányérra, ízlés szerint csorgassuk meg az öntettel, majd csipkedjük rá a füstölt halfilét és úgy kínáljuk.



Füstölt tengeri Farkassügér filé


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom ebédetek volt, és ahogy olvasom, elég gyorsan el is készült!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Valóban gyorsan elkészül, és a füstölt hallal nagyon finom volt.

      Törlés