2020. december 6., vasárnap

Gránátalmás-citromos blondie.

 


Szép, napsütéses idővel köszöntött ránk advent második vasárnapja, mintha nem is a karácsonyi ünnepekre készülnénk. Az adventi koszorún pedig meggyújtottuk a második gyertyát, megint egy héttel közelebb kerülve az ünnepekhez. Részemről egy kis hóesésnek jobban örülnék, de hátha idén a karácsony már fehér lesz. Kevertem-kavartam, és a mai napra egy igen egyszerű, ám nagyon finom süteményt blondie-t sütöttem. A tésztába, és a töltelékbe is került citrom, valamit a töltelékbe még gránátalma is.... A blondie sütésénél figyeljünk arra nehogy nagyon kiszárítsuk, mert akkor a legfinomabb, ha jó szaftos marad. Nekünk nagyon ízlik, és szerintem még az ünnepi asztalon is megállná a helyét.


Mindenkinek kellemes Advent vasárnapot, és meghitt, várakozással teli napokat kívánok!




Hozzávalók a tésztához:

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

15 dkg fehér csoki (Milka)

8 dkg vaj

2 db tojás (nagy)

1/2 citrom leve

1/2 citrom reszelt héja

csipetnyi só

1 kk sütőpor

 kisebb gránátalma

 

 A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy fehér, hártyás rész ne maradjon a magokon.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet, az egész tojásokat, majd keverjük simára.

A vajhoz adjuk hozzá a darabokra tördelt fehér csokoládét, majd gőzfürdő fölött, olvasszuk fel, és hűtsük langyosra.

Ezután adjuk hozzá a cukros keverékhez, és szintén keverjük össze.

A lisztet keverjük össze egy csipetnyi sóval és a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, adjuk hozzá a gránátalma magot is, és szintén keverjük simára.

Egy kb. 18x27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kanalazzuk bele a masszát, és tegyük félre.



Citromos mascarponekrém hozzávalói:

25 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

1/2 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

1 db tojás (nagy)


A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a citrom reszelt héját és levét, majd keverjük simára.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő masszára.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsivel magasabb hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem, de ez függ a sütőtől.)



A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. 

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, szórjuk meg gránátalma maggal, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése