2019. április 11., csütörtök

Tejfölös-majonézes kagylósaláta.





A tengeri herkentyűk a kedvenceim közé tartoznak, így többek között a kagylóval is jó barátságban vagyok. Éppen volt itthon egy üveg kék kagyló, gondoltam gyorsan összedobok egy egyszerű salátát.... melybe került még kaliforniai paprika, paradicsom, és olajbogyó is. A kagyló füstös ízvilága, és a tejfölös-majonézes dresszing pedig nagyon jól összeillenek. Egy-két szelet pirítóssal remek ebéd kerekedett belő...





Hozzávalók:

1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
1 kisebb  piros kaliforniai paprika
1-2 db paradicsom
1-2 marék olajbogyó
2-3 ek tejföl (20%-os) 
1 ek majonéz
csipet só
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1/2 ek citromlé 





A kagylót tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le az olajos levét.

A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)

A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.





Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése