2018. május 30., szerda

Kapros-zöldbabos spárgaleves.




A spárga mellett másik nagy kedvencem a kapor, mely éppen gyönyörűen zölddel a kertben, így szedtem is egy csokorral, és a mai krémlevesből sem maradhatott ki. A spárga, és a kapor mellett került a levesbe még zöldbab (most éppen fagyasztott) egy csomag újhagyma, és egy pohár tejföl is. Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.





 Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
25 dkg zöldbab (pl. fagyasztott)
1 csokor kapor
1 cs újhagyma
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
2 tk ételízesítő
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt szerecsendió
7 dl víz




A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.

Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.

Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat, és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.






Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk a krémleves mellé ropogósra sült kiflikarikákat, de megszórhatjuk pl. reszelt sajttal is.

1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 84 kcal

Fehérje: 4 g

Zsír: 4 g

Szénhidrát: 8 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése