2018. május 21., hétfő

Sajtos-spárgás csirkemellszelet.




A spárgát sajnos csak korlátozott ideig tudjuk friss állapotában elkészíteni, így ezt kihasználva ilyenkor megpróbálom minél többféleképpen felhasználni. (további spárgás receptek a linkre kattintva megtalálhatóak) A hétvégére mindenképpen csirkemellből és spárgából szerettem volna elkészíteni az ebédet, így aztán nem is variáltam túl. Kellett még pár szelet bacon és cheddar sajt, na meg fűszerek, és már mehetett is a sütőbe.... Közben elkészült a köret is, így bő fél óra múlva már tálalhattam is.





 Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
1-2 cs zöld spárga
20 dkg szeletelt cheddar sajt
20 dkg szeletelt bacon (v. sonka)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)


Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel vágjuk ketté, hogy négy szép szelet húst kapjunk. 

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk, és borsozzuk. (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára)

Fektessünk le pár szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát, rá pedig 2 szelet sajtot, majd egy szelet befűszerezett csirkemellfilét, végül pedig 1 szelet sajtot.

Ezután mindkét oldalról hajtsuk rá a bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra. 

Mindegyik hússzelettel így járjunk el!!

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet, de az el is hagyható. (Én krumplipürét készítettem.)




Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük mellé a sajtos-spárgás csirkemellfilét, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése