2017. december 5., kedd

Csokoládés-mogyorós trüffel.




Az elmúlt években egyre többen gondolják úgy, hogy a saját készítésű süteménnyel, bonbonnal, vagy éppen különféle ízesítésű früffel golyóval ajándékozzák meg a karácsonyi ünnep alkalmával a szeretteiket. Mivel a trüffel golyó nálunk is nagy kedvencnek számít, így a napokban készült is egy egyszerű csokis, melyet rummal ízesítettem, és apróra vágott földimogyoróba forgattam bele. A selymesen krémes csokoládé, a roppanós mogyoródarabkákkal megint nagy sikert aratott. Az ünnep előtt már pár nappal elkészíthetjük, majd kedveskedhetünk vele a vendégeinknek, vagy éppen egy szép díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.






 Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1,5 dl Maresi kávétej (v. habtejszín)
3 dkg vaj
2-3 ek rum
apróra vágott földimogyoró a beleforgatáshoz


A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük forráspontig. (nem kell felforralni!!!)

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apró tördelt ét és tejcsokoládét, a rumot, majd addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad, és egy sima masszát kapunk.

A simára kevert csokoládét ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (én este kevertem össze, majd egész éjszaka a hűtőben pihent)

A földimogyorót ízlés szerint éles késsel vágjuk fel apróra, vagy egy aprítóval aprítsuk össze.

Amikor a csokoládé megdermed vegyük ki a hűtőből, majd formázzunk diónyi golyókat.

Ezután forgassuk bele az előzőleg apróra vágott mogyoróba, majd helyezzük tálcára, és tegyük vissza a hűtőbe.




Tálalás előtt vegyük ki a trüffel golyókat a hűtőből, tegyük pl. bonbonpapírba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint celofánba csomagolva el is ajándékozhatjuk.


 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése