2017. január 5., csütörtök

Tonhalkrém sós-sajtos keksszel.




Egyszerű tonhalkrémet készíthetünk reggelire, vagy éppen előételként is kínálhatjuk. Nálam az utóbbi történt, ugyanis szilveszterkor ropogós sós keksszel előételként tálaltam. A krémet érdemes tálalás előtt már pár órával elkészíteni, majd a hűtőben tárolni, így az ízek kellően összeérnek. Ízlés szerint kínálhatjuk pirított kiflikarikákkal, de a ropogós sós-sajtos keksszel is nagyon finom.





Hozzávalók:

1 tonhal konzerv (olajos)
10 dkg mascarpone
2 ek tejföl
1 tk magos dijoni mustár
2 db főtt tojás
őrölt színes bors
kisebb csokor petrezselyemzöld
 citromlé (ízlés szerint)

Tálaláshoz 1 csomag sós-sajtos TUC ropogós keksz.





A tonhalat tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor a tonhalkrémet tegyük egy tálkába, majd sós-sajtos keksszel előételként kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Igaz, hogy ritkán írok megjegyzést, de mindig figyelemmel kísérem a bejegyzéseidet.
    Köszönöm a sok megosztott finomságot.
    Kívánok az új évre erőt, egészséget , magunknak meg sok új recepteket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fáni!
      Nagyon köszönöm az újévi jókívánságaidat! Én is nagyon boldog sikerekben, egészségben gazdag új évet kívánok!

      Törlés