2017. január 2., hétfő

Falinaptár: Adony 2017
A Vetus Salina Kulturális Egyesület az előző évekhez hasonlóan, 2017-ben is egy nagyon igényes, szép, "cetlis finomságokat" tartalmazó falinaptárt jelentetett meg az adonyiak nagy örömére. A naptár témájának ötletét Králl Gabriellának köszönhetjük, melyet a nagymamája emlékére, Pajer Mária szakácsnőnek ajánlott fel. (az adonyiak közül biztosan vannak akik még emlékeznek rá, és esetleg még a finom főztjét, süteményeit is megkóstolhatták)

Igen nagy megtiszteltetés ért, és bevallom nem is számítottam rá, amikor is Gabi megkeresett, és felkért hogy én is vegyek részt a naptár szerkesztésében egy hagyományos recepttel. Természetesen nagyon, nagy örömmel mondtam igent a felkérésére. Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni Gabinak és a Vetus Salina Kulturális Egyesület egész csapatának!

A naptár mottója pedig nem más mint az hogy:

"Énekeljünk, táncoljunk és főzzünk. Ez utóbbinak a férfiak is igen fognak örülni. Őrizzük meg az ízeket, a formákat, őrizzük meg az ünnepeinket! Őrizzük meg a szeretetet egymás iránt a szívünkben."

A falinaptár 12 hónapja, 12 finomabbnál-finomabb, és főként a mi kis városunkra jellemző, hagyományos étel, és sütemény receptjét tartalmazza. A naptárban szereplő "cetlis" receptek elkészítésében idősebbek, és fiatalok is egyaránt részt vettek. Az én egyszerű, ám igen finom orgonabillentyű receptemmel pedig az év (szerintem) legszebb hónapjában májusban találkozhatunk.
2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus ötlet! Gratulálok a vendégszerepléshez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!! Rengeteg munkát fektettek a lányok a naptár elkészítésébe, de gyönyörű szép lett. :)

      Törlés