2016. május 15., vasárnap

Epres-csokoládés tortácska.





Pünkösd vasárnapján megint csak esős, hűvös napra ébredtünk, így hangulatjavítónak készítettem egy sütés nélküli nassolni valót. A kekszen és a csokoládén kívül csak pár hozzávalóra van még szükség, melyek azért mindig fellelhetőek a háztartásban. A tortácska összeállítása pikk-pakk elkészül, és utána már csak arra kell várni hogy a hűtőben kellően megdermedjen. Persze ez is röpke fél óra alatt megtörténik, közben pedig előkészíthetjük az epret, melyet tálalás előtt csak rákanalazunk és már kínálhatjuk is.






Kekszes alap hozzávalói 10 db-hoz:

12 dkg Győri Édes keksz
5 dkg vaj
1 ek tej
1/2 citrom reszelt héja


A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), adjuk hozzá a felforrósított vajat és a tejet, majd keverjük össze. 

Ezután osszuk el 10 db szilikonos muffin formába, és egy pohárral nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. 



Csokoládés réteg hozzávalói:

18 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 dl habtejszín 


A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen elolvad.

Vegyük ki a formákat a hűtőből, majd kanalazzuk a kekszes alapra a csokoládét. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.





Eper hozzávalói:

20 dkg eper
1/2 cs vaníliás cukor
1-2 ek porcukor


Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra. Ezután szórjuk meg a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.





Tálalás előtt vegyük ki a formából a tortácskákat, majd helyezzük kistányérra, kanalazzuk rá az előzőleg lecsepegtetett eperdarabokat, reszeljünk rá csokoládét, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése