2016. május 2., hétfő

Spárga fűszeres-kukoricás bundában.




 A spárgakedvelők, köztük én is, már alig vártuk hogy végre megjelenjen az zöldségesnél, és a piacokon a zsenge spárga. Így aztán ezt a hetet egy igen egyszerű, ám finom spárgás fogással indítottam el. Az előzőleg roppanósra főzött spárgát fűszeres kukoricadarás és lisztes tésztába alaposan beleforgattam, majd bő, forró olajban pár perc alatt szép aranybarnára sütöttem. Tálaláskor egyszerűen csak tartármártással kínáltam, de így is nagyon laktató volt. Persze azért a férfinép nem biztos hogy így gondolja, de nálunk ebédre éppen elég volt így is.   





 Hozzávalók:

 1 cs spárga
1 dl kukoricadara
kukoricaliszt (amennyit majd felvesz)
2 db tojás
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 citrom reszelt héja
őrölt fehér bors
1 dl víz
olaj a sütéshez

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd enyhén sós vízben 4-5 perc alatt főzzük roppanósra. Ezután tegyük át hideg vízbe, hagyjuk kihűlni, majd szedjük papírtörlőre hogy leszáradjon.

A tojásokhoz adjuk hozzá a vizet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, reszeljük hozzá a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a kukoricadarát, és annyi kukoricalisztet, hogy egy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd hagyjuk legalább egy órát állni.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd a spárgát egyesével forgassuk bele a kukoricás masszába, és óvatosan helyezzük bele az olajba.

Pár perc alatt, közben átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Közben készítsünk mellé ízlés szerint mártogatóst. Én tartármártást készítettem, és nagyon jól illett a spárgához.






Tálaláskor helyezzük tányérra a frissen kisült spárgát, majd ízlés szerinti mártogatóssal, tartármártással kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése