2014. június 13., péntek

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával.




Ezt az egyszerű, és gyorsan elkészíthető ebédet a harmincperces receptek csoportjába sorolnám. Mivel a saláta is percek alatt elkészül, és a mozzarellának sem kell sok idő ahhoz hogy a panír ropogósra süljön. A spárgához, és a sárgarépához pedig nagyon jól illik a kapros dresszing, így aztán én nem sajnáltam, és bőségesen szórtam is hozzá. A mozzarella kisütése sem vesz sok időt igénybe, mivel már előre bepanírozhatjuk, majd a fagyasztóba tárolhatjuk sütésig. Spárgakedvelőknek pedig csakis ajánlani tudom ezt a finom salátát főleg, ha még a kapor is a kedvenceik közé tartozik.







Hozzávalók a salátához:

1 cs zöld spárga
2 db sárgarépa
1 csokor kapor
3 ek méz
3 ek olívaolaj
2 tk magos dijoni mustár
1/2 citrom leve
csipet só


A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)

Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.








Rántott mozzarella hozzávalói:

2 db mozzarella (nagy)
2 ek kukoricaliszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
őrölt színes bors
olaj a sütéshez



A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.

Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.

Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, még mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja.  (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)

Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése