2014. április 14., hétfő

Baconös-fűszeres töltött tojás.




Megint csak a közelgő húsvéti ünnep jegyében készült ez a töltött tojás. Mint már többször is írtam róla, mi a főtt tojást nem nagyon szeretjük, viszont a tojások sárgájával készült töltelékeket igencsak kedveljük. Ennek ellenére bevallom év közben igen ritkán készítek töltött tojást, viszont húsvétkor többféle töltelékkel is az asztalra kerül. A napokban megkóstoltuk az avokádókrémmel töltöttet, és akkor az aratott nagy sikert. Most hogy elkészült ez a baconös-fűszeres töltött tojás állítom még sokkal finomabb, így átvette az első helyet. Mivel nem tudjuk eldönteni végül is melyik a finomabb, így az ünnepekre elkészítem mindkét változatot, így majd ki-ki kedvére választhat.







 Hozzávalók:

8 db főtt tojás
1-2 db újhagyma
1 tk dijoni magos mustár
őrölt bors
csipet chili
4 szelet bacon





A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.

A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustár, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.

Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.

Tálaláskor a húsvéti főtt sonka mellé kínáljuk a töltött tojásokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése