2013. december 9., hétfő

Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack.
Megint csak a "Finomságok ajándékba" remek könyv lapozgatása közben találtam ezt az egyszerű bonbonféleséget. Az aszalt sárgabarack rumba áztatva, majd marcipánnal megtöltve, és csokoládéba mártva, igazi ünnepi desszert. Elkészítése nagyon egyszerű, és emellett nagyon finom. A karácsonyi ünnep alkalmából egy szép díszcsomagolásban, akár el is ajándékozhatjuk. Az ünnep előtt 1-2 héttel elkészíthetjük, majd jól záródó dobozban, hűvös helyen tárolhatjuk.Hozzávalók:

20-22 db aszalt sárgabarack
10 dkg marcipán
1,5-2 dl barackpálinka (v. rum)
1 tábla étcsokoládé (60 %-os)Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a barackpálinkával, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a pálinka íze.

Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét)

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, még a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)

Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen  záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.


5 megjegyzés: