2011. július 9., szombat

Tejben-vajban sütött csirkecombok.





Hétvégére keresgélgetem receptet, mert a csirkecombok a hűtőben várakoztak, de semmi ötletem nem volt hogy mi is készüljön belőlük. Aztán Lizáéknál megláttam a tejben-vajban sütött csirkecombot, és már nem is volt kétséges számomra, hogy bizony nálunk is ez lesz az ebéd. A tejben finom szaftosra párolódott az előzőleg alaposan befűszerezett hús, a vajtól pedig jó ropogósra sült a bőre. A bőr alá rejtett sajtszeletek pedig csak még szaftosabbá, finomabbá tették a combokat. Mondhatom igen nagy sikere volt, ugyanis abbahagyhatatlan. Köretet ízlés szerint készíthetünk hozzá, én pl. petrezselymes krumplival tálaltam, de jól illik hozzá a krumplipüré, vagy éppen a rizs is.






Hozzávalók:

4 db csirkecomb
1 cs szeletelt sajt
10 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej
10 dkg vaj

őrölt bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
3-4 gerezd fokhagyma





A combok bőre alá helyezzünk két-két szelet sajtot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól átjárják. (én előző este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig)

Egy tepsit kenjünk ki a vaj több mint a felével, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, és a maradék puha vajjal kenjük le a bőrt.

Ezután szórjuk a hús köré a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük fel a tejjel, és fedjük le a tepsit alufóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a combokat. (a combok nagyságától függ, hogy mennyi ideig pároljuk)

Ezután vegyük le a fóliát, majd szórjuk meg a combokat ízlés szerint reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült, szaftos csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk. Én petrezselymes krumplival tálaltam, de jól illik hozzá a krumplipüré vagy éppen a rizs is.

8 megjegyzés:

  1. Úgy néz ki, nagyon finom a!
    Kívánok szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos, igencsak kínálja magát! Nem próbáltam még ílyen technikával csinálni, de biztos nagyon finom.Majd kipróbálom !

    VálaszTörlés
  3. Ugye, hogy megérte ? ! :) Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
  4. Helló Maya!

    Vă mulţumim!

    sărut: Gizi

    VálaszTörlés
  5. Éva!
    Nagyon köszönöm!!! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Csak azt sajnálom, hogy ilyen sokáig vártam vele, de ezután gyakori vendég lesz nálunk.:)

    VálaszTörlés
  6. Bianka!
    Az biztos, hogy imádnád, hát csirkecombra fel!!!:))

    VálaszTörlés
  7. Vikikém hálás vagyok neked ezért a receptért,nagyom meg is köszönöm!!! Isteni finom volt.:)

    VálaszTörlés