2010. november 2., kedd

Kolumbiai krumplileves (Szolnoki Tibor receptje után).





Folytatódik nálam a vacsoracsatás receptek kipróbálása. Lehet már kissé fanatikusnak tűnhetek, de szerintem nagyon sok jó ötletet lehet meríteni a műsorból. Persze azért vannak olyan ételek, melyeket nem szívesen készítenék el, de ez a húsos krumplileves nem azok közé tartozik. Tegnap ez volt nálunk az egyik fogás az ebédnél, és mondható nagy sikere volt. Azért  kicsit változtattam a recepten, és a krumplit nem külön főztem meg, hanem felkockázva, nyersen került a levesbe. Így az íze is jobban belefőtt, és nem kellett külön bajlódni vele. Mivel avokádó nem volt itthon, így az nem került a levesbe, helyette tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórtam meg a tetejét. Ezektől a változtatásoktól a leves gondolom még pont olyan finom volt, mint ahogyan a műsorban dicsérték.(legalábbis nekünk nagyon ízlett!!) Legközelebb sertéshússal is kipróbálom, mert úgy egy más ízvilágot kapok majd. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, ezt a nagyon egyszerű, finom, és laktató levest.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemell (v. sertéscomb)
2 db sárgarépa
2 db paszternák (ez el is hagyható!!!!)
2 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-4 db krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleveskocka

őrölt fekete bors
tárkony
1 dl tejszín
1 pohár tejföl (kicsi)
petrezselyemzöld






 A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségeket megpucolni és szintén kisebb darabokra felvágni.

Egy edénybe beletenni a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd lassú tűzön félpuhára főzni.

Ezután beletenni a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzni a levest, még minden hozzávaló megpuhul.

Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforralni, és pár percig még együtt főzni.

Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórni, és úgy kínálni.


14 megjegyzés:

  1. Jó kis tartalmas leves lehet :) Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nem láttam ezt a részt, de ez a leves nagyon ígéretes!

    VálaszTörlés
  3. Imádom a krumplilevest,ezt meg főleg!
    Most én kérek egy tányérral!

    VálaszTörlés
  4. Mellesleg szerintem te biztosan finomabban főzöd ezeket az ételeket, mint a TV-ben, aki be sem tudja kapcsolni a tűzhelyet:))Nem egy ilyet láttam:D

    VálaszTörlés
  5. Zsiri!
    Köszönöm!!Valóban nagyon laktató. Én biztosan többször fogom készíteni.:)

    VálaszTörlés
  6. Thrini!
    Érdemes kipróbálni,pl. egy finom kelt tészta mellé kitűnő.:)

    VálaszTörlés
  7. Terike!
    Már terítek is neked, és akár két tányérkával is megkínállak.:)

    VálaszTörlés
  8. trinity!
    Én is láttam már főzni nemtudó vendéglátót, éppen tegnap is.Kovács Ági "főzött" csak éppen elmondani sem tudta mit tett bele.
    Én csak reménykedni tudok, hogy jobb az én változatom.:))

    VálaszTörlés
  9. Én is kérek :) Nagyon guszta. Szeretem az ilyen tejszínes leveseket.

    VálaszTörlés
  10. Araniel!
    Már tálalok is, gyere gyorsan.Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  11. Na... megfőztem én is! :)
    Jó lett, pedig a petrezselyem kimaradt a végén.
    ...és én is inkább belefőztem a krumplit... mert úgy írtad, de lehet, hogy lustaságból :)

    VálaszTörlés
  12. Szosz!
    Örülök hogy neked is ízlett. Szerintem így sokkal finomabb, mert együtt főttek az ízek, na meg lehet én is kicsit "lusta" voltam.:)

    VálaszTörlés