2010. június 4., péntek

Kókuszos kosárkák eperhabos krémmel.



Teljesen tanácstalan voltam, mit is süssek a hétvégére. Elkezdtem hát keresgélni a töménytelen mennyiségű receptjeim között, és rábukkantam a kókusz-szeletre. Már elég régen, vagyis éppen karácsonykor sütöttem meg, pedig nagyon szeretjük. Mivel még tart az eperőrület nálam, így mindenképpen valami epres krémet gondoltam ki hozzá. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve, úgy döntöttem, megsütöm ezt a kókuszos tésztát, de kicsit másképpen. Így jött az ötlet, hogy muffin formába kis kosarakat készítek és abba töltöm az epres krémet. Kicsit macerás az elkészítése,(na jó, nem nagyon, de türelem azért kell hozzá) de nem vészes és a végeredmény kárpótol mindenért. A finom kókusz és a habos töltelék, hát mit is mondjak......




Tészta:

2 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze porcukor
1/4 csésze liszt
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 tojás fehérje

A hozzávalókat egy 3 dl-es csészébe kell kimérni!!!!!
A tojások fehérjét elkezdeni felverni, majd apránként hozzáadagolni a cukrot és úgy verni kemény habbá.
Ezután óvatosan hozzákeverni a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat. Majd beleszitálni a lisztet és így is óvatosan összeforgatni.
A muffin formát jól kikenni margarinnal és kilisztezni.(én szilikonos formába sütöttem, és azt nem kell kikenni)
Vizes kézzel ezt a masszát a formákba lapogatni.(az aljára kis kupacba tenni a tésztát, majd az ujjunkkal jól a széle felé nyomkodni)
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.(én légkeverésnél, 150 fokon sütöttem)
Ha szépen megsült a tészta, rácsra tenni és kihűteni.






Krém:

15-20 dk eper
10 dk mascarpone
2 dl Hulala (növényi tejszín)
porcukor
1 cs vaníliás cukor


A mascarponét jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral. Az epret botmixerrel pépesíteni, majd a kikevert mascarponés krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként óvatosan ezt is az epres krémhez keverni.
A kihűlt kosárkákat ezzel a habos krémmel megtölteni.
A finom kókuszos tészta és az epres-habos krém remekül kiegészítik egymást.

14 megjegyzés:

  1. Zseniális!!!

    Nyálcsurgató smiley :-)))

    VálaszTörlés
  2. Ohhh...de guszta. Kevés tészta, sok epres krém, ami nem émelyítő...nekem való ^_^

    VálaszTörlés
  3. Ötletes és nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Kókusz és eper ó te jó ég, mindkettőt imádom :)

    VálaszTörlés
  5. Szia:) jöttem nasolni egy kicsit, nagyon jól néz ki ügyes vagy... Szép hétvégét kívánok neked. puszi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, jó ötleteid vannak!:-)

    VálaszTörlés
  7. Viki!
    Köszi!! Faltuk is befelé rendesen.:)))))

    VálaszTörlés
  8. Araniel!
    Köszönöm!! Valóban nem édes, és a te saját epredből biztosan még sokkal finomabb is lesz, ha elkészíted!!:)

    VálaszTörlés
  9. Sphinx!
    Nagyon örülök, hogy itt vagy!!! Szívesen küldök neked egy kis kóstolót belőle.:)

    VálaszTörlés
  10. Réka!
    Köszönöm!! Jut még neked is egy kis nasika, jó hogy jöttél.:)
    Szép hétvégét kívánok!! puszi

    VálaszTörlés
  11. Liza!
    Köszönöm!!! Valóban isteni finom lett.:)

    VálaszTörlés
  12. Igazán csodálatos, valami fantasztikusan ötletes

    VálaszTörlés
  13. Bianka!
    nagyon köszönöm!!:)

    VálaszTörlés