2009. december 27., vasárnap

Lazac tejszínes mártásban


Még 24.-én készítettem lazacot, és mivel mindig egészben veszem, így van rajta egy vékonyabb rész is. Azt általában külön készítem el. Most egy tejszínes változatára került sor. Rozmaringgal és fokhagymával tettem még ízletesebbé. Nekünk nagyon ízlett, így bátran merem ajánlani az elkészítését.

4 szelet lazacfilé
1,5 dl tejszín

színes bors
rozmaring(én őröltet használtam)
citromlé
2-3 gerezd fokhagyma
olíva olaj

A lazacszeleteket sózni, borsozni és citromlével megcsepegtetni, majd fóliával lefedni és pár órára a hűtőbe tenni pihenni.
Mivel rövid idő alatt elkészül, így közvetlen tálalás előtt kell megsütni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat tenni és elkezdeni felmelegíteni. Bőrös felével lefelé belehelyezni a lazacot, és lassú tűzön elkezdeni sütni. Közben megszórni rozmaringgal, és a felszeletel fokhagymával. 1-2 perc után átfordítani és így sütni szintén pár percig. Ezután visszafordítani, hogy a bőrös fele legyen alul, közben kiszedni a fokhagyma darabokat nehogy megégjen és keserű legyen. Végül felönteni a tejszínnel és összerázogatni, majd jól kiforralni és rögtön tálalni.
Én krumplipürével tálaltam, mert szerintem az illik hozzá.

5 megjegyzés:

  1. Életemben még csak nem is ettem lazacot.
    Csinálni meg főleg nem!
    Ki kellene egyszer próbálnom....

    VálaszTörlés
  2. Andi!
    Nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. Lehet tényleg itt az ideje hogy kipróbáld.:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is ki kell próbálni, nagyon finom...Hasonlóképp én is szoktam készíteni, idén kimaradt valahogy. De bepótoljuk:)

    VálaszTörlés
  4. trinity!
    Valóban nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy ilyet is főzzünk.:)

    VálaszTörlés
  5. Isteni,én nagyon szeretem! :)
    Egyszer ettem tejszínes csirkét amiben curry volt,de csak éppen érezhetően. Én azóta használom a tejszín-curry párosítást! Nagyon bejött! =) És most jött el az ideje,hogy kipróbáljam lazachoz is! (rozmaringom épp nincs! :P:)

    VálaszTörlés