2009. december 3., csütörtök

Tenger gyümülcsei tejszínes szószban


Nagyon szeretem a tenger gyümölcseit, ennek ellenére igen ritkán készítem el itthon. Nyaralásaink alatt, viszont naponta a tányérunkra kerül. Igaz az ott elkészített étel sokkal finomabb, és a tengerparton sokkal jobban esik az elfogyasztása is. De azért néha itthon is megkívánjuk, és akkor én is próbálkozom az elkészítésével. A hangulatomtól függően főzök ki hozzá tésztát, így ma éppen Farfalleval tálaltam, pedig igazság szerint talán a Spagetti tészta jobban illik hozzá.

1 cs tenger gyümölcsei
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl fehér bor
2 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő

bors
oregánó
bazsalikom
petrezselyem zöld
1/2 húsleves kocka
citrom
olíva olaj

A fagyasztott tenger gyümölcseit félig hagyni kiengedni.
A vöröshagymát nagyon apróra felvágni, a fokhagymát vékonyra felszeletelni.
Az olajat felmelegíteni, majd hozzáadni a vöröshagymát, a fokhagymát, és elkezdeni üvegesre párolni. Ha már megfelelően üvegesre párolódott, hozzáadni a felaprított petrezselyemzöldet is. Ezután hozzáadni a tenger gyümölcseit, összeforgatni és felönteni a borral. Ízlés szerint fűszerezni, rányomni 1/2 citrom levét és párpercig főzni.(nem kell túl sokáig főzni mert szétfő kb. 10 perc)
A keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd felönteni vele és óvatosan összeforgatni. Kiforralni és 2-3 percig még együtt főzni.
Tésztával tálalni, és ízlés szerint még citromlével megcsepegtetni.


2 megjegyzés:

  1. Mindenféle tengeri herkentyü jöhet! Gizikém, ha hamarabb szóltál volna, jöttem volna ebédelni :)

    VálaszTörlés
  2. Ancsika sajnálom, ha ezt tudtam volna.... Legközelebb időben szólok!! Finom volt, de az igazi a tengernél készül.:)

    VálaszTörlés