2009. december 18., péntek

Kinyomós keksz.




A napok találtam rá erre a receptre Jade-nél. Akkor rögtön megtetszett, mivel keksz kinyomóm nekem is van, de sajnos a recept amit hozzá kaptam már kitudja hol van. Ma aztán gyorsan neki is fogtam a sütésnek. Nagyon finom lett, omlós de mégis kicsit ropogós kekszeket kaptam. Remek lesz az ünnepek alatt a sok krémes sütemény mellett. Egy adagot sütöttem, de holnap rástartolok a kakaós változatára is.


Hozzávalók:

35 dkg margarin
18 dkg kristálycukor
35 dkg liszt
1 egész tojás
3 ek tej
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
reszelt citromhéj

 



A margarint a cukorral habosra keverni, majd hozzáadni a tojást, a tejet és így is jól kikeverni.
A lisztet összeszitálni a sütőporral, majd állandó keverés mellett apránként a margarinos masszához adni. Egy lágyabb tészta lesz belőle.
Ezt a masszát beletölteni a keksz kinyomóba, majd egy tepsibe egymástól kicsit távolabb nyomni a kekszeket. (sütéskor kicsit elterülnek)
Előmelegített sütőben, 180 fokon szép világos színűre sütni.

Sütés után rácsra helyezni és kihűteni. Porcukorral megszórva tálalni.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép Gizi! Eszméletlen, hogy milyen ügyesen tudtok boldogulni a keksznyomóval. Jade-nál már írtam, hogy én nem boldogulok vele, mert nem válik el a massza a keksznyomótól. ...
    Jártam már Dulminánál is tanácsért, ő is szép kekszeket csinál. Most tőled kérdem, mi a titkod, hogy ki tudod úgy nyomni, hogy a tepsire ragadjon, és ne a keksznyomóra???

    VálaszTörlés
  2. Szia, gyönyörűek lettek neked is! Egyszer egy fél, utána pedig egy egész adagot sütöttem szintén Jade receptje szerint. Még nem volt időm, alkalmam feltenni a blogra, de a karácsonyi adag majd úgyis ezután készül és majd akkor. Én is akarok kakaósat is.:)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek, mint ahogy a dekoráció is. Nagyon ügyes vagy! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néznek ki. Egy ilyen kinyomót még be kell szereznem nekem is.

    Egyébként köszi a kérdésed.... lassan már mindenem kezd fájni, ma töltöttem a 35. hetet be. Persze ez nem tart vissza a konyhai munkától, pedig most már lassítani kéne. Ma is összedobtam két mézeskalács házikót.... így most fáj a hátam, lábam az állástól (mert ugye miért is csináltam volna ülve)... :-)))

    VálaszTörlés
  5. Gasztroboszi!
    Köszönöm!! Én kicsit lágyabbra hagytam a tésztát, és amikor rányomtam a tepsire kicsit oldalt mozdítottam és úgy emeltem fel. Lehet a te tésztád kicsit keményebb volt. Legközelebb vegyél ki belőle, azt hagyd lágyabbra és próbáld meg úgy. Drukkolok hogy sikerüljön!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Sedith!
    Köszönöm!!! Nekem is nagyon bevált ez a recept!!! Gyorsan elfogyott, így az ünnepekre megint sütök egy adagot, és annak a felét kakaósra gyártom.:)

    VálaszTörlés
  7. Yasmine!
    Neked is köszönöm a dicséretet!! Így kicsit ünnepibb a kép hangulata!!:)

    VálaszTörlés
  8. Gabriella!
    Köszönöm!! Feltétlen vegyél ilyen kinyomót, nagyon jó, én a tejszínhabot is ezzel nyomom.

    Lassan valóban pihenned kéne!!! Nemsokára meglesz a babuci és akkor neked is könnyebb lesz a mozgás. Vigyázz magadra(magatokra) és jó pihenést!!!:)

    VálaszTörlés
  9. Gizi, nagyon szepek lettek a kekszek! Orulok, hogy izlett!

    VálaszTörlés
  10. Judith!
    Köszönöm a remek receptet!!:)

    VálaszTörlés