2009. december 11., péntek

Fehér csokoládés muffin




Ez nem egy karácsonyi sütemény, de olyan régen sütöttem már muffint, hogy ma a délutáni nassolni valónk ez volt. Ezt a receptet Rachel Allen egyik műsorában láttam meg, és jegyeztem le. Többször kézbe vettem a cetlit amire leírtam, de valami miatt mindig elmaradt az elkészítése. Ma viszont már tudatosan ezt vettem kézbe, és most bánom csak igazán, hogy eddig halogattam a sütést. Nagyon jól kiemeli az ízét a fehér csokoládé, és egy igazán könnyű tésztát kaptam. Tetejét szintén fehér csokoládéval kellett volna megkenni sütés után, de én ettől eltérve, cukrozott pörkölt mogyoróval szórtam meg, amely aztán finom ropogósra sült a tetején.


Hozzávalók 12 db muffinhoz:

10 dkg fehér csokoládé (én Milka-t vettem)
10 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
1 dl tejszín
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
pörkölt cukrozott mogyoró



A csokoládét összetörni és egy edénybe tenni a cukorral és a margarinnal együtt. Gőzfürdő fölött felolvasztani, majd kicsit hűlni hagyni majd hozzákeverni a tejszínt, és az egész tojást is.

A lisztet összekeverni a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a csokoládés keverékhez önteni.

Muffin formát papírral kibélelni, majd belekanalazni a masszát. Ezután a tetejét pörkölt cukrozott mogyoróval megszórni.

Előmelegített sütőben helyezni, majd közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni.

A sütőből kivéve rácsra szedni és teljesen kihűteni.

A mogyoró el is hagyható a tetejéről. Helyette sütés után meglehet még kenni olvasztott csokoládéval, vagy tálalás előtt tejszínhabbal díszíteni.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi!

    Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

    Üdv,
    Nelli

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatós! Ma én is muffint sütöttem, fehércsoki is volt benne a kókusz és a kivi mellett. Holnap reményeim szerint felteszem.

    VálaszTörlés