2020. május 26., kedd

Bükkfán füstölt fürjtojás a Fürjes Majorból.




A napokban egy számomra nagyon kedves fiatalasszony, Gabika keresett meg, és elmesélte hogy létrehozta a Fürjes Majort, ahol mint a neve is mutatja fürjeket tart. Kezdő kistermelőként természetesen tele van jobb-jobb ötletekkel, hogy hogyan is lehetne minél többféleképpen értékesíteni az apró kis fürjtojásokat. A Bükkfán füstölt, majd különböző ízesítésű pácba helyezett tojások már látványra is nagyon gusztusosak, és az esztétikus üvegekben csak úgy kínáljak magukat. A beszélgetés végén pedig Gabika megajándékozott egy kóstolót tartalmazó ajándékcsomaggal, melyet természetesen nagy örömmel fogadtam el, és itt is szeretnék még egyszer megköszönni a kedvességét.   





Most pedig essen néhány szó erről az aprócska fürjtojásról, melynek energiatartalma csekély, és mindössze 15 kalóriát tartalmaz, mely a tyúktojásnak csupán az ötöde.

Azonban a kis méretéhez viszonyítva fehérjékben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag.

A fürjtojás fogyasztását többféle betegség  (pl. légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű panaszok, emésztőrendszeri betegségek, stb....) esetén kúraszerűen is ajánlják.

A fürjtojás hosszabb ideig eltartható, így pl. szobahőmérsékleten egy hónapig, hűtőszekrényben pedig akár két hónapig is friss, felhasználható marad.





Az üvegbe zárt, pácolt fürjtojásokat alig vártam hogy megkóstolhassam, így aztán izgatottan csavartam le a kupakokat.....

Az első amit megéreztem az a finom, enyhén füstös illat volt, na már ekkor jó nagyokat nyeltem, és biztos voltam benne, hogy az üvegekbe egy ízorgia van beletöltve.... és nem is tévedtem!😉

Mindhárom ízesítésű tojás abban megegyezik hogy finoman érződik rajtuk a bükkfa füstös íze.

A fokhagymás olajos páctól a tojás finom, ám egyáltalán nem tolakodó fokhagymást ízt kapott.

A chilis olajos pácban a tojás átvette a kissé, de szintén nem tolakodó csípős ízvilágot.

A medvehagymás olajos páctól pedig jól érződik a tojáson a medvehagyma finom íze.

Bevallom, mindhárom ízesítés nagyon a kedvemre való, és ha választanom kellene, hogy melyik a kedvencem, bizony nehéz feladat lenne számomra mert mindegyik nagyon finom.





Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet, és szeretnéd megkóstolni, akár csak megfőzve, tükörtojásnak megsütve..... vagy éppen a füstölt, és különböző pácolással készült tojásokat hidegtálak, szendvicsek, saláták készítéséhez felhasználni, akkor nincs más dolgod mint felkeresni a Fürjes Majort és megrendelni.


Rendeléshez pedig kattints az alábbi linkre:

Fürjes Major

Telefonos megrendeléshez pedig hívd a:  +3630 515 6108  Leicht-Érdi Gabriella.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése