2018. augusztus 11., szombat

Nektarinos-szilvás túrótorta.




Végre megérkezett a várva várt felfrissülés, szerencsére jó pár fokot hűlt a levegő, így reggel az első dolgom az volt hogy összeállítottam ezt az egyszerű túrótortát, majd irány a sütő. A hozzávalókat egyszerűen csak össze kell keverni, majd ízlés szerinti gyümölccsel a tortaformába rétegezni. Én pl. nektarint és szilvát daraboltam fel, majd vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal összekeverve került a túrós réteg közé. Persze ízlés szerint másfajta gyümölcsöt is választhatunk, a torta garantálom akkor is finom lesz. A torta 60 perc alatt megsült, és csakis arra kellett várakozni hogy kihűljön, és máris kezdődhetett kóstolás....






Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

75 dkg túró
6 db tojás (nagy)
3 cs vaníliás pudingpor
3 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kk őrölt fahéj
1 nagyobb nektarin
6-8 db szilva





A nektarint és a szilvát vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre ameddig elkészítjük a túrós keveréket.

A túrót tegyük bele egy tálba, majd villával törjük össze.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat. (Mindegyik tojással külön-külön keverjük össze.)

Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, majd keverjük alaposan össze. (Egy lágyabb keveréket fogunk kapni.)

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a túrós keverék felét, kanalazzuk rá a gyümölcsös keveréket, majd öntsük rá a maradék túrós keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni. (Amikor a sütőből kivesszük a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga.)





Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése