2016. március 16., szerda

Krumplis tészta avagy gránátos kocka.




A hosszú hétvégén a húsos ételeké volt a főszerep, így gondoltam jól esik majd egy egyszerű krumplis tészta. A tésztát természetesen saját magam gyúrtam, de idő hiányában a bolti házi tésztával is ugyanolyan finom lesz a tésztánk. Jó, tudom az egyszerű krumplis tésztában nincs füstölt kolbász, de bizton állítom, hogy ez a kis darabka bizony nem rontotta el. (persze ízlés szerint a kolbászt ki is hagyhatjuk) Mellette pedig még laktatóbb is, mert ugye azért a tészta csak tészta, és rövid idő után meg is éhezik pl. a férfinép. Így aztán a mai ebédünk egyben egyszerű, és laktató volt.






Hozzávalók:

25 dkg kocka tészta
3-4 db krumpli
1 db vöröshagyma
20 dkg füstölt kolbász
őrölt bors
1 tk pirospaprika
2 ek olaj


A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (arra figyeljünk, nehogy  túlfőzzük)

A kolbászt vágjuk fel kisebb kockákra.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd kezdjük el üvegesre párolni az olajon. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott kolbászt, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

Végül adjuk hozzá a langyosra hűlt krumplit, és szintén keverjük alaposan össze. (keverés közben villával kicsit törjük össze a krumpli egy részét, a többit pedig hagyjuk egyben)

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített krumplihoz, majd keverjük és melegítsük össze.

Tálaláskor az elkészült krumplis tésztát ízlés szerint uborkával, savanyúsággal, esetleg befőttel kínáljuk.


1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett! Néha én is szoktam tésztát gyúrni, ha épen sok időm van :-) Mert ugye a házi mindig jobb :-)

    VálaszTörlés